Heerlijke ovenschotel met drumsticks, winterwortelen, courgettes en aardappelen gekruid met ras el hanout en rozemarijn. De ovenschotel wordt gebraden in witte wijn. Wil je deze schotel met kinderen eten dan raad ik je aan de witte wijn te vervangen door appelsap.
Meng de olijfolie met de ras el hanout en de rozemarijn. Wrijf de drumsticks in met het mengsel en bewaar wat voor de groenten.
Leg de drumsticks in een ruime ovenschaal en laat het mengsel even intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de wortelen en snijd in grove stukken, snijd de courgettes in grove stukken en was de aardappelen en snijd deze in kwarten.
Mix de groenten met de rest van het mengsel.
Leg de aardappels en de wortelen rond de kip in de ovenschaal.
Voeg de witte wijn en de boter (in kleine stukjes) toe.
Braad de kip in 45 – 60 minuten mooi bruin. Keer de kip om de 15 minuten, zodat deze egaal bruin wordt.
Bedruip de kip en de groenten regelmatig met het braadvocht.
Voeg de laatste 25 minuten de courgettes toe.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.