Print opties:

Couscoussalade met kip piri piri

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Rijkgevulde couscoussalade met avocado's, slamelange en tastytom-tomaatjes. De zoete mango stukjes zijn een goede tegenhanger voor de gegrilde kip piri piri.

Let goed op welke piri piri saus je hebt voordat je deze enthousiast toevoegt. Er zit veel verschil in de sterktes van de diverse piri piri sauzen. 

Ingrediënten
  • 200 gram couscous (glutenvrij)
  • 370 gram kipdijfilet
  • 2 avocado's
  • 190 gram tastytom-trostomaten
  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 rode ui
  • 175 gram mangostukjes
  • 3 eetlepel piri piri saus
  • 2 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en bestrijk deze met de piri piri saus.

  2. Verhit de grillpan zonder olie en gril de kip op middelhoog vuur in 5 – 8 minuten gaar.

  3. Schenk 200 ml gekookt water over de glutenvrije couscous en voeg een beetje olijfolie toe. Laat het ca. 10 minuten met de deksel op de pan rusten.

  4. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd de avocado in stukjes.

  5. Snijd de tomaten in parten en de ui in halve ringen.

  6. Roer de couscous los met een vork en meng met de slamelange.

  7. Voeg de avocado, de tomaten, de mangostukjes en de ui toe en roer alles goed door.

  8. Bedek de salade met de gegrilde kip.

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.