Print opties:

Couscoussalade aardbei en avocado

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

De couscoussalade wordt gevuld met cherrytomaatjes, paprika's, aardbeien, gedroogde abrikozen, avocado en lente uitjes. Heerlijk met blokjes van greek white (plantaardige feta) en geroosterde pijnboompitten.

De salade kan met gerookte kip worden gegeten (dan is de salade niet meer vegan). Op de foto is gerookte kip toegevoegd.

 

Ingrediënten
  • 200 gram couscous (glutenvrij)
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 bak aardbeien
  • 1 avocado
  • 2 rode paprika's
  • 3 lente uitjes
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 15 gram pijnboompitten
  • 100 gram greek white
  • 1 vegan kruidenbouillonblokje
  • 150 gram gerookte kip (deze kan vervallen)
Bereiding
  1. Neem 200 gram couscous voor 4 personen. Verkruimel een kruidenbouillonblokje (vegan) en los het op in 200 ml gekookt water. Voeg dit toe aan de couscous en laat het ca. 5 minuten met de deksel op de schaal rusten.

  2. Snijd ondertussen de lente-ui en aardbeien in plakjes en de cherry tomaatjes in vieren. De avocado en rode paprika snijd je eveneens in kleine stukjes. De abrikozen snijd je het allerkleinst. 

  3. Rooster de pijnboompitten op hoog vuur in een pan (zonder olie!) tot ze een beetje verkleuren.

  4. Vermeng alles met de couscous en serveer met de greek white. Voeg eventueel gerookte kipblokjes toe. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.