Print opties:

Courgettesoep met zalm

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Heerlijke courgettesoep van kippenbouillon met rode ui en zalm. Deze soep kan gegeten worden als maaltijdsoep met stokbrood en vegan pesto, maar je kunt de soep ook als voorgerecht eten. 

Wij eten de soep met zalmsnippers, maar mocht je geen fan van zalm zijn dan kan deze ook gegeten worden met spekjes of zelfs zonder vlees of vis. 

Ingrediënten
  • 4 courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr zalmsnippers
  • 1 snufje peper
Bereiding
  1. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. 

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur tot deze glazig is.

  3. Roer de courgetteblokjes erdoor en bak nog 3 minuten mee op hoog vuur. 

  4. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de courgettesoep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.  

  6. Serveer de soep met de zalmsnippers. 

Keywords: visgerecht, zuivelvrij, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.