Smaakvol caponata recept dat 30 minuten moet stoven, zodat alle smaken goed door het gerecht zijn getrokken. Je kunt de caponata eten met glutenvrije pasta of couscous. Ook lekker als salade met een glutenvrij (pitta)broodje.
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi met zout. Laat dit minimaal 5 minuten staan. Dep droog met keukenpapier.
Snijd het groen van de bleekselderij en snijd fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze wat fijner.
Snijd de ui brunoise.
Verhit een koekenpan zonder boter en verhit de pijnboompitten tot ze goudgeel zijn. Laat afkoelen.
Verhit de olijfolie in ruime een wok en bak de aubergine goudbruin en gaar. Regelmatig omscheppen.
Voeg de ui en bleekselderij toe en bak 4 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, rode wijnazijn en de olijven toe en breng aan de kook.
Stoof in 30 minuten gaat met deksel op de pan. Voeg na 15 minuten de pijnboompitten, rozijnen en de kappertjes toe. Schep regelmatig om.
Haal van het vuur en bestrooi met het groen van de bleekselderij en de basilicumblaadjes.
Eet als een salade of serveer de caponata eventueel met glutenvrije pasta, couscous of pittabroodje.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.