Print opties:

Bonenstamppot met bacon

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Heerlijke stamppot met twee soorten bonen, sperziebonen en snijbonen. De gebakken bacon maakt het helemaal af. de stamppot is super eenvoudig te maken, dus lekker voor een doordeweekse dag. Serveer de stamppot met pittige Groninger mosterd.

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr gesneden snijbonen
  • 400 gr sperziebonen
  • 150 gr bacon
  • 1 el Groninger mosterd
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met eventueel zout in 15 minuten gaar.

  2. Kook de snijbonen met de sperziebonen in 11 minuten beetgaar en giet af.

  3. Snijd de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

  4. Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Pureer de aardappelen.

  5. Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met peper.

  6. Serveer de stamppot met de pittige mosterd.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.