Print opties:

Bloemkool- en pastinaakstamppot

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 25 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

In deze winterse stamppot zitten maar liefst 3 groenten; bloemkool, pastinaak en spinazie. De stamppot eten we met gehaktballen, die koop ik meestal kant en klaar (lekker makkelijk, want er valt al genoeg te snijden met al die groenten). De stamppot kun je eventueel bestrooien met pijnboompitten.  

Wil je deze stamppot vegetarisch eten dan is dat natuurlijk mogelijk door de gehaktballen te vervangen door een vegetarische variant of het vlees weg te laten. 

Ingrediënten
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr pastinaak
  • 400 gr bloemkoolroosjes (kleine bloemkool)
  • 200 gr spinazie
  • 300 gr rundergehaktballen
  • 30 gr pijnboompitten
Bereiding
  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.

  2. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Snijd de bloemkoolroosjes van de bloemkool en halveer grote bloemkoolroosjes. Kook beide groenten in een pan gedurende 10 minuten.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen in ongeveer 10 minuten goudbruin. 

  5. Giet de aardappelen en de groenten af. Voeg de spinazie aan de groenten toe en laat even inslinken.

  6. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, voeg de groenten en spinazie toe en stamp nogmaals fijn. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Serveer de stamppot met de gehaktballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Keywords: glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.