Print opties:

Aardappelsalade met tonijn

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Voedzame salade met aardappels, tonijn, sperziebonen, krulsla, ei en olijven. Voor de smaak zijn vooral zwarte olijven erg lekker in deze salade. Voor de dressing kun je nog de honing mosterd dressing van Remia toevoegen, maar zelfs zonder de dressing is de salade vol van smaak. 

Ingrediënten
  • 750 gr krieltjes
  • 600 gr sperziebonen
  • 100 gr krulsla melange
  • 1 rode ui
  • 320 gr tonijn op olie
  • 4 eieren
  • 100 gr zwarte olijven
  • 6 el honing mosterd dressing (eventueel)
Bereiding
  1. Snijd de ui in ringen en laat de blikjes tonijn uitlekken. 

  2. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.

  3. Kook ondertussen de eieren in 7-8 minuten hard, spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze in plakken.

  4. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.

  5. Leg de krulsla in een slakom. 

  6. Giet de sperziebonen en de aardappelen af en schep ze over de sla.

  7. Verdeel dan de uiringen, de tonijn, de olijven en de plakken ei over de sla.

  8. Serveer met de dressing. 

Keywords: visgerecht, zuivelvrij, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.